Werkwijze

Gesprek bij u thuis

Tijdens dit gesprek luister en vraag ik veel om zo een goed beeld van uw dierbare te verkrijgen.

Samen halen we herinneringen op en gaan we op zoek naar passende woorden, beelden, muziek en eventueel een ritueel. Wat zijn uw wensen? Hoe wilt u dat de ceremonie eruit komt te zien? Welke rol wilt u erin spelen en wat laat u liever aan een ander over?

Voorbereiden

Van alle gekozen, geschreven teksten en onderdelen maak ik een mooi passend geheel. Zo komen we tot een liefdevol afscheid dat troost biedt. De teksten stuur ik ruim van tevoren toe via de mail, zodat u tijd genoeg hebt om deze te lezen en eventuele veranderingen aan te brengen.

De Afscheidsceremonie

Tijdens de afscheidsceremonie sta ik voor u klaar en indien gewenst ga ik voor.

U kunt er ook voor kiezen om de teksten zélf voor te lezen. Bij meerdere sprekers houd ik de regie en indien nodig sta ik de sprekers bij.

Contactmoment

Enkele weken na de afscheidsviering maken we (desgewenst) een afspraak en blikken we terug op de afscheidsviering. Tijdens dit gesprek ontvangt u van mij een naslagwerk met daarin de teksten.

Extra diensten

WENSGESPREK BIJ LEVEN
In een wensgesprek bij leven kom ik bij u thuis om kennis te maken en nemen we uw wensen door ten aanzien van uw eigen afscheidsceremonie. Het is belangrijk dat er een goede klik is. We bespreken, geheel vrijblijvend, uw wensen en mogelijkheden.

BEGELEIDING BIJ ASVERSTROOIING
Bijeenkomst voor nabestaanden waarbij de as van uw dierbare uitgestrooid wordt. Van tevoren kom ik bij u thuis langs om de mogelijkheden te bespreken.

AVONDWAKE
Een viering/ceremonie op de vooravond van de uitvaart. Hierin wordt uw dierbare herdacht, er wordt ook gebeden en gezongen. Er is ook ruimte voor het levensverhaal, muziek en/of een ritueel.

HERDENKINGSVIERING
Een viering/ceremonie geruime tijd na het overlijden van uw dierbare waarin we samen herinneringen ophalen en herdenken.

IN MEMORIAM/LEVENSVERHAAL
Na een gesprek met u thuis, schrijf ik een In Memoriam/levensverhaal. Tijdens de afscheidsceremonie ga ik niet voor. De tekst wordt door de nabestaanden zelf of door de uitvaartverzorger voorgedragen.

“Hoe groot ook het verlies, wat je in het diepste van je hart bewaart gaat niet verloren”

Kris Gelaude

Contact

Manon van de Weijer
uitvaartspreker ritueelbegeleider

info@manonvandeweijer.nl

06-42994225

KVK: 81963939